Inspirativni recepti: Roze palačinke i pesto od celera
Ako ste veliki gurman i volite da „eksperimentišete“ i stvarate nešto novo i ukusno u kuhinji, sigurno pratite i Ko to tamo na Instagramu.
Sandra Pecić vodi gastro-blog Ko to tamo, i na njemu često deli zanimljive recepte, a sprema ih sa takvom lakoćom da stičete utisak da je svaka priprema vrlo laka i da možete baš sve da spremite.
Ovog puta je sa nama podelila ova tri recepta:
Pljeskavice od mlevenog mesa i oraha
Sastojci
500g mlevene junetine
glavica crnog luka srednje veličine
dva, tri usitnjena čena belog luka
nekoliko kašika seckanih oraha
peršun, biber, so
oko 100ml kisele vode
Postupak
Formirajte tanke pljeskavice, pa ih sa obe strane pržite na maloj količini maslinovog ulja.
Ružičaste palačinke
Sastojci
1 veće jaje
2 kutlače brašna
pola praška za pecivo
1 kutlača jogurta
3-4 kašike usitnjene cvekle (može rendana sveža, a može i kuvana)
2 kašike ulja
so
malo kisele vode
Postupak
Umešajte sve sastojke u malo gušću smesu za palačinke. Ostavite ih desetak minuta da odstoje, pa ih na umerenoj temperaturi ringle pecite s obe strane, najbolje na teflonskom tiganju.
Pesto od celera
Sastojci
veća šolja svežih listova celera
50g oljuštenih badema
120ml maslinovog ulja
40-50g rendanog parmezana
so
Postupak
Sve sastojke dobro sameljite u blenderu.
Pesto čuvajte u zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru. Koristite kao dodatak sosovima, testenini ili čorbicama.
Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay/Ko to tamo