Investicije Izraela u Srbiju premašile milijardu evra

PinterestFacebookTwitterShare

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alone Fišer Kam izjavila je da su  investicije te zemlje u Srbiji premašile milijardu evra i dodala da je povećan interes izraelskih kompanija, pre svega u sektoru energetike, “čistih tehnologija” i tehnologija prečišćavanja voda.

“Od 2000. godine uložena je milijarda evra u sektor nekretnina, dok turizam za prvih šest meseci ove godine beleži povećanje od 300 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine”, rekla je ona u intervjuu za Biznis Magazin.

Dodala je da je u 2017. godini Srbiju posetilo oko 20.000 turista iz Izraela i da se očekuje da će broj turista ove godine biti veći od 50.000.

Fišer Kam je ocenila da je za izraelske turiste važno jevrejsko nasleđe u Srbiji, pa turisti obilaze te istorijske spomenike.

Dodala je da je “Srbija idealna destinacija zbog blizine, dobre ponude restorana, zabavnog noćnog života, kombinacije prirodnih lepota – planina, reka, banja, a i sličnog mentaliteta.

Podsetila je da je nedavno sklopljen ugovor izraelske kompanije o učešću u vetroparku Kovačica, gde je uloženo oko 200 miliona evra.