Istočni krak „BUŠI“ rokove i državnu kasu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Koridori Srbije

Za završetak radova na opremanju tunela „Bancarevo“ i radove na izgradnji deonice od Bancareva do Crvene reke, Vlada Srbije izdvojila je dodatnih 300 miliona dinara.

Rešenjem Vlade koje je objavljeno u Službenom glasniku, novac se odobrava Ministarstvu građevinarstva „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Koridorima Srbije“, ali nije objavljeno za koju deonicu i za koje radove je dodatni novac neophodan.

U ovom preduzeću objašnjavaju da je novac potreban za završne radove na deonici auto-puta na istočnom kraku Koridora 10 ka Bugarskoj.

U pitanju su završni radovi na izgradnji deonice Bancarevo – Crvena Reka i elektro-mašinsko opremanje tunela. Radovi na izgradnji i opremanju trase auto-puta će biti završeni 30. oktobra, kažu u Koridorima.

Za ovu deonicu, ali i stabilizaciju kosina u Grdeličkoj klisuri, Vlada je pre samo nešto više od mesec dana već odobrila dve milijarde dinara.

Tada je rečeno da je za završetak radova na istočnom kraku Koridora 10 izdvojeno više od 1,4 milijardi dinara.

Istočni krak Koridora 10 još nije pušten u saobraćaj, iako je predsednik Srbije najavio završetak radova za kraj septembra, dok je ministarka građevinarstva i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kao krajnji rok najavila početak jeseni.

Izvor: Južne vesti

Foto: Koridori Srbije