Kolaps na putu Beograd-Obrenovac zbog „Miloša Velikog“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Saobraćaj na putu Beograd-Obrenovac danas je više puta bio u kolapsu jer je nepregledna kolona vozila pokušavala da se uključi na auto-put Miloš Veliki prema Preljini i Čačku.

Kolona vozila od Beograda formirala se još desetak kilometara pre završetka auto-puta Beograd-Obrenovac i ulaska u Umku na jednu traku regionalnog puta koja je i pre puštanja u saobraćaj „Miloša Velikog“  bila usko grlo.

Na auto-putu Obrenovac-Preljina, koji je u saobraćaj prošle nedelje pustio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već se u ponedeljak desilo zagušenje jer se on u mestu Mislođin uključuje u regionalni put Obrenovac-Beograd, koji je i bez saobraćaja sa „Miloša Velikog“ bio preoptrećen i sa čestim zastojima.

Zaposleni koji su se danas vraćali sa posla autobusima putovali su duplo duže, a i oni koji su krenuli prema Čačku nisu uštedeli vreme zbog kretanja novim auto-putem.

Rasterećenje kad se završi deonica Obrenovac-Surčin

U „Putevima Srbije“ kažu da će se saobraćaj rasteretiti krajem godine kada se uradi deonica Obrenovac-Surčin i deo vozila iz pravca Preljine i Čačka nastavi tom deonicom da bi se uključio na aut-put prema severu.

Regionalni put Obrenovac-Beograd na deonici do Umke, odakle postoji auto-put do Beograda, nije u planu da se proširuje, kažu u „Putevima Srbije“, uprkos  „malom kapacitetu“ i klizištu na Umci zbog čega se skoro svaka dva meseca popravljaju  duboke pukotine.

Izvor: Beta

Foto: Beta