Nemci stigli u Srbiju – otvorena fabrika za pakovanje krastavčića

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Fabrika za preradu povrća nemačke kompanije „Mamminger konserven – SRB“, vredna četiri miliona evra, koja će zapošljavati oko 250 radnika, otvorena je u Gospođincima pored Žablja, u Vojvodini.

Reč je o kompaniji čija je osnovna delatnost prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 kooperanata u Srbiji, a jedna trećina od oko 15.000 tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

„Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ddoao da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u Vojvodini.

„U 2016. godini, dodao je Mirović, budžet Vojvodine iznosio je 62 milijarde dinara, a 2020. godine, imaćemo budžet od 80 milijardi dinara, a to je omogućio razvoj privrede i poljoprivrede“, kazao je Mirović.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je Vlada Srbije „uredila“ Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje 22.500 radnika po tom osnovu.

O značaju ove investicije govorili su i ambasador Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije „Mamminger Conserven- Srbija“ Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Komentari 3

 1. jasna

  Ono što smo imali u Bečeju i Titelu je propalo. Sada Nemci otvaraju
  preradjivačke fabrike jer smo mi teška sirotinja usred plodne Vojvodine.

 2. Pera

  Ono čega se pametan stidi, glup se ponosi. Uništili domaću industrju i postojeće firme, a sada kao velkiu speh navode dolazak strane firme, koja inače ovde dolazi da bi se naši seljaci, uzgajivači krastavaca obogatili. Bože sačuvaj nas od ovakvih pametnjakovića, pošto sami očito nismo sposobmi.

 3. Mirko

  Значајна и корисна инвестиција. На крају ћемо спаковати краставац.