Od prodaje imovine SFRJ u Tokiju, Srbiji skoro 6 miliona evra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U okviru sukcesije, posle Titovog rezidencijalnog stana na Menhetnu, prodate su ambasada i rezidencija nekadašnje SFR Jugoslavije u Tokiju, od čega će Srbija dobiti 5,8 miliona evra, pišu Večernje novosti.

List navodi da je 31. januara potpisan ugovor na ukupan iznos od 14,7 miliona evra i da novac, koji po sporazumu o sekcesiji (39,5 odsto) pripada Srbiji, treba da legne na račun do početka maja.

Ambasada i rezidencija nekadašnje SFRJ u Tokiju ima 1.726 metara kvadratnih i prostire se na zemljištu od 938 metara kvadratnih.

Srbija je već dobila skoro 3,5 miliona dolara od stana u Njujorku, a uskoro treba da bude refundiran i novac koji je godinama ulagala za njegovo izdržavanje, i to 3,2 miliona dolara. Taj stan je bio prazan od 1992. godine i mesečno je Srbiju koštao oko 14.000 dolara.

List piše da se nastavljaju i aktivnosti za prodaju tri preostala objekta – zgrada u kojoj je trenutno smeštena misija Srbije pri UN u Njujorku, ambasade u Bernu i Bonu. Novosti navode sa za sva tri objekta postoje konkretne ponude.

Izvor: N1, Novosti

Foto: Pixabay