Odluka o izručenju Todorića 20. aprila

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube printscreen

Odluka o mogućem izručenju osnivača Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj biće objavljena 20. aprila, izjavila je sudija Vestminsterskog suda u Londonu Ema Arbutnot, na završetku saslušanja povodom zahteva hrvatskog pravosuđa za izručenjem.

Todorić je uhapšen 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz kauciju od 100.000 funti i mere opreza.

Sudija je pustio Todorića nakon što je platio kauciju, oduzet mu je pasoš, mora da nosi sigurnosnu narukvicu i da se javlja policiji triput nedeljno.

Bivši šef Agrokora sve vreme je aktivan na internet servisima putem kojih je odbacio svoju krivicu, optuživši visoke hrvatske zvaničnike za politički progon.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo od 18. oktobra prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog učestvovanja u nezakonitom pribavljanju milijardu i 142 miliona kuna u slučaju Agrokor.

„Saslušanje o Todorićevom izručenju završilo je neverovatno brzo, supruga će dobiti pasoš nazad, a Todoriću će presuda biti uručena 20. aprila“, javio je iz Londona reporter N1.

Izvor: N1

Foto: YouTube printscreen