Samo 10 bogataša moći će da PRIUŠTE sebi ovaj luksuz

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Bugati je predstavio najskuplji model u svojoj ponudi pod nazivom Centodieci, čija cena iznosi vrtoglavih devet miliona dolara, a ono što je još ekskluzivnije jeste činjenica da će proizvesti samo 10 ovih modela.

Centodecei je automobil izvanrednih sportskih karakteristika, sa ugrađenim motorom od 16 cilindara i snagom od 1600 konjskih snaga. Brzinu od 100 km/h postiže za 2,4 sekunde, do 200 km/h za 6,1 sekundu, do 300 km/h „stiže“ za 13,1 sekundu.

Maksimalna brzina mu je 420 km/h, ali je elektronski ograničen, odnosno stavljena je blokada na 380 km/h.

Centodieci (čentodijeći) na italijanskom jeziku znači 110, što po imenu i dizajnu automobila poznavaoce Bugatijeve istorije odmah asocira na čuveni model EB110 iz druge polovine 90-tih, piše CNN.

U tom periodu kompanija je ulagala velike napore da povrati ugled u automobilskom svetu i tako je nastao popularni EB110 omiljen profesionalnim vozačima i ljubiteljima automobilizma uopšte.

Međutim, pored velikog uspeha ovog automobila, poslovanje Bugatija se nije značajno popravilo i 1998. godine, kupovinom većinskog dela akcija, Folksvagen ga spasava od bankrota.

Za sada je proizveden samo jedan od ukupno 10, koliko je planirano.


Izvor: N1

Foto: screenshot