SEPEN dobio dve nove kompanije članice

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Udruženje za ambalažu i zaštitu životne sredine SEPEN je bogatije za dve nove kompanije članice: Tetra Pak South Eastern Europe i Philip Morris Services.

Kao i druge kompanije koje su uključene u rad Udruženja, Tetra Pak i Philip Morris zainteresovani su za učešće u našoj neutralnoj komunikacionoj platformi sa regulatornim telima u Srbiji i rad na sprečavanju diskriminatornih propisa o ambalaži i ambalažnom otpadu. Kao odgovorne kompanije, Tetra Pak i Philip Morris se tokom svog celokupnog prisustva na tražištu Srbije staraju o zbrinjavanju ambalaže koju stavljaju na tržište, ali preduizmaju i mnoge konkretne korake sa ciljem zaštite životne sredine.

Kompanija Tetra Pak je danas vodeći proizvođač aseptične ambalaže za mleko, sokove i nektare u Srbiji. Verujući u odgovorno liderstvo u poslovanju i u profitabilan rast uz očuvanje životne sredine, Tetra Pak kontinuirano podržava zajednice u kojima posluje. Ova odgovornost ide mnogo dalje od bezbednosti hrane kroz visokokvalitetno pakovanje, što je godinama unazad kompanija Tetra Pak i primerom pokazivala  u raznim institucijama u Gornjem Milanovcu i u Beogradu.

Philip Morris International danas predstavlja najveću duvansku kompaniju u Srbiji. Tokom proteklih četrnaest godina u Srbiji, uložili su preko 17 miliona dolara u donacije za podršku zajednici. Značajno doprinose razvoju zajednice kroz programe usmerene na podsticaj zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i zaštitu životne sredine. Njihov strateški donatorski programi usmereni su na podršku preduzetništvu i pokretanju malih i inovativnih preduzeća kao i osnaživanju mladih kako bi se oni motivisali da ostanu u zajednici i aktivno se uključe u njen razvoj.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo