Srednjoškolac isprozivao državu i dualno obrazovanje (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Jedan srednjoškolac izazvao je pravu pometnju na tribini o dualnom obrazovanju, kada je izašao za govornicu i direktno prozivao Ministarstvo obrazovanja i obrazovni sistem koji se „nameće“.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja završena je tribinom u Beogradu uz učešće brojnih direktora škola, nastavnika, učitelja, stručnih saradnika, predstavnika Srpske pravoslavne crkve i drugih zainteresovanih građana….

Raspravu je otvorio ministar Mladen Šarčević, međutim, verovatno je ranije napustio tribinu i propustio možda i njen najvažniji deo – mišljenje o dualnom obrazovanju jednog od onih na koje se direktno odnosi…

U svakom slučaju, oni koji su ga čuli, ostali su bez teksta, dok su reakcije iz publike bile uglavnom vrlo, vrlo pozitivne.


Komentari 4

 1. Dr Dragan

  Mladiću sa takvim ka što si ti Srbija ima budućnost!

 2. Miljana B. Pribakovic

  Momak, po obimnosti tvog rečnika vidi se kakvo obrazovanje imamo u Srbiji, ALI i sa tako skromnim rečnikom sasvim si jasno i za pametnog dovoljno rekao. Važno je za sada da si imao mošnice, dovoljno hrabrosti da izadješ za govornicu i kažeš to što si imao. BRAVO!

 3. Vladimir

  Problem u Srbiji nije obrazovanje … Ko hoce nesto da nauci, naucice na ovaj ili onaj nacin… Problem u Srbiji je nepostojanje privrede. Dualno obrazovanje podrazumeva rad u nekoj privredi, a gde u Srbiji ??? Sta smo proizveli u zadnjih 100 godina ??? Fiat po nalogu Italijana, njihovoj licenci itd … Oni tamo imaju pametne ljude koji mogu da naprave nesto novo a mi nemamo ???

  Drzava treba da smanji namete za domacu privredu, da se povecaju plate inzinjerima koji rade u domacim firmama i bice bolje!
  Ovde vazi da je tudje g. sladje, pa uvozimo i jabuke iz Kine …
  Imamo najjaci IT sektor, imamo odlicne hardverase, imamo kvalitetne masince i tehnologe … A privreda nam propada zbog menadzmenta …
  Samo sverc uvoz i preprodaja. Dok ne bude vise proizvodnje, nece nam biti bolje …

 4. mijailovicvesna1@gmail.com

  DETE SVAKA TI SE POZLATILA, BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!