Video nadzor u Termoelektrani „Nikola Tesla“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

U Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu danas je pušten u rad Centar za obezbeđenje i nadzor proizvodnje u toj termoelektrani i u termoelektranama „Kolubara“i „Morava“, kao i u Železničkom transportu.

„Kontrolni centar sadrži 194 kamere u proizvodnim objektima i 32 na železničkim objektima i u njega je uloženo 65 miliona dinara, a poboljšanje obezbedjenja i nadzora je bila naša obaveza zbog važnosti tih objekata“, rekao je novinarima vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

Grčić je istakao da je bilo otpora uvodjenju video-nadzora, najviše na komandama blokova koji su „srce“ upravljanja proizvodnjom termoelektrana koje daju više od 50 odsto struje u Srbiji..

„Od radnika na komandama blokova posebno tražim budnost u svakom momentu a uskoro će se obaviti i razgovor sa 130 portira kako bi im se objasnilo kakav objekat čuvaju“, kazao je on.

Zloupotrebe se, prema njegovim rečima moraju sprečiti na svakoj kapiji jer se često desi da radnik samo ukuca karticu da je na poslu, rekao je Grčić i upozorio da za takve „neće biti mesta u firmi“.

Dodao je da su u EPS-u pokrenute velike investicije i da će za nekoliko dana početi remont bloka A4 u TENT-u gde je počelo „odsumporavanje“, a gotovi su projekti za remonot blokova A1 i A2.

Izvor: Beta

Foto: Promo