United Group ulaže 600 miliona evra u region

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  United Group ulaže 600 miliona evra u region

  Kablovski operator “United Group” u čijem su vlasništvu SBB, Telemach i Total TV, najavio je danas da će  više od 600 miliona evra uložiti u Jugoistočnoj Evropi u narednih pet godina, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

  “United Group”, kablovski operator televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije će investirati u razvoj infrastrukture, radna mesta i otvaranje novih poslova.

  Predsednik EBRD Ser Suma Čakrabarti je kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD 2018. godine u Jordanu razgovarao o tome s predsednikom Upravnog odbora “United Grupe” Draganom Šolakom.

  Potpredsednik EBRD za bankarske poslove Alan Pilu je rekao da saradnja s “United Group” i njenom većinskoim vlasnicom, kompanijom KKR, predstavlja “pravu priču o uspehu”.

  “Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu”, kazao je Pilu.

  Dragan Šolak je rekao da je ta grupa tokom 14 godina izgradila “odnos poverenja” sa EBRD, čija podrška je “neprocenjiva i pomogla je da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspeh u regionu”.

  EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine.

  “United Group” (UG) je jedan od vodećih poslodavaca u regionu, sa više od 3.400 zaposlenih u raznim oblastima, uključujući tehnologiju, produkciju, razvoj softvera i medije.

  Postavila je i iznajmila više od 15.000 kilometara optičkih kablova u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

  EBRD je 2004. godine investirala u kablovskog i internet operatora u Srbiji – SBB.

  Spajanjem SBB sa telekomunikacionim kompanijama “Telemach Slovenija” i “Telemach BiH” 2012. godine je došlo do formiranja “United Group”.

  Globalna investiciona kompanija KKR je 2014. godine postala većinsska vlasnica “United Group”, u kojoj EBRD ima manjinski udeo.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE