UNS: Ko krši KODEKS njemu NAJVIŠE para

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UNS: Ko krši KODEKS njemu NAJVIŠE para

  Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je što je Grad Beograd četvrtu godinu za redom milione iz gradskog budžeta dodelio tabloidima koji drastično krše novinarski kodeks.

  UNS je sopštio da su na konkursu glavnog grada izdavači Informera i dnevnika Alo dobili ukupno 8,5 miliona dinara, iako su prošle godine prema monitoringu Saveta za štampu imali ukupno 1.529 prekršaja novinarskog kodeksa.

  U saopštenju se dodaje da je pravilnikom o sufinansiranju medijskih projekata propisano da komisije prilikom dodele novca moraju da vode računa da li su u prethodnoj godini mediji kršili zakon i novinarski kodeks.

  UNS je dodao da u komisiju za ocenjivanje projekata Beograd nije imenovao predstavnike reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja, niti poznate medijske stručnjake.

  Kao i prethodnih godina, najviše novca, odnosno više od 17 miliona od ukupno 81,7 miliona dinara koje je Beograd izdvojio za medije, dobio je Studio B.

  Udruženje je pozvalo Ministarstvo kulture i informisanja da reaguje na zloupotrebe u sprovođenju Zakona o javnom informisanju i medijima, a gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da članove komisije bira uvažavajući stručnost kandidata, kao i kredibilnost organizacija koje predstavljaju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE