Upoznajte mladu ženu za koju Harvard veruje da je “sledeći Ajnštajn”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Upoznajte mladu ženu za koju Harvard veruje da je “sledeći Ajnštajn”

  Ne dešava se baš svakoj osobi, pa sve i da je vrlo pametna i inteligentna, da je upoređuju sa genijima kao što su Stiven Hoking i Albert Ajnštajn. Ipak, Sabrina Gonzalez Pasterski je mnogo više od pametnice, piše “Independent”.

  Sa samo 23 godine, Pasterski je već uradila više nego što većina nas postigne tokom svog životnog veka. Kada je imala samo 14 godina, ova devojka rođena u Čikagu, konstruisala je svoj prvi motorni avion – sama.

  Kao da to već nije dovoljno impresivno – Pasterski je čak letela u tom avionu preko jezera Mičigen, i tako postala najmlađa osoba ikada koja je sama vozila svoj avion. Za ceo poduhvat bilo joj je potrebno dve godine, a iskustvo je dokumentovala na Jutjubu:

  Onda je diplomirala na Ilinois Akademiji matematike i nauke 2010. godine, i upisala se na prestižni Masačusets Institut tehnologije. U suštini, trebalo je da sačeka da bi bila upisana u školu, ali kada su profesori Alen Hagerti i Erli Marman videli njen video, nisu imali sumnje.

  Profesor Hagerti je jednom prilikom rekao:

  “Vilica nam je pala kada smo videli video. Njen potencijal je nesvakidašnji.

  Nakon samo tri godine na Institutu, već je bila dostigla najvišu moguću prosečnu ocenu – 5.0. Sada radi na doktoratu na prestižnom Harvardu, ima potpunu akademsku slobodu a profesori se nimalo ne mešaju.

  Da ponovimo, ima samo 23 godine.

  sabrina-gonzalez-pasterski

  Njena interesovanja su se promenila, usmerila je pažnju na fiziku. Interesuju je fenomeni crnih rupa, kao i kako gravitacija utiče na prostor i vreme – i upravo zato je upoređuju sa Ajnštajnom i Hokingom.

  Ako njena istraživanja budu uspešna, otkrića u ovoj oblasti mogla bi u velikoj meri da promene naše shvatanje univerzuma.

  Pasterski snima sve svoje radove i stavlja na svoj sajt “Physics Girl”.

  U intervjuu za “Marie Claire” ove godine rekla je sledeće:

  “Kada smo mlađi, kažemo mnogo stvari o tome šta ćemo raditi ili šta ćemo postati kada odrastemo – Mislim da je važno da izgubimo pogled na ove snove…

  Izvor: BIZLife/Marie Claire

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Koralna

   Ova priča je za poštovanje i divljenje, ali citat koji ste izuzeli iz nekog konteksta (verujem) apsolutno nema smisla

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE