Upoznajte najmlađe MILIJARDERKE sveta, sestre koje voze POLOVNE automobile (FOTO) - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Upoznajte najmlađe MILIJARDERKE sveta, sestre koje voze POLOVNE automobile (FOTO)

  Teško je zamisliti da neko postane milijarder kao tinejdžer, ali to je bila stvarnost za Norvežanku koja je nasledila bogatstvo koje se trenutno procenjuje na 1,4 milijarde dolara, mnogo pre njenog 20. rođendana.

  Aleksandra Andresen, koja danas ima 23 godine, prvi put se pojavila na Forbsovoj listi milijardera 2016. godine, kada joj je bilo samo 19 godina. Forbs ju je tada proglasio „najmlađom milijarderkom na svetu“ iako je rijaliti zvezda Kajli Džener sa svojim kozmetičkim carstvom preuzela tu titulu.

  Mađutim, dok Kajli poseduje kolekciju luksuznih vozila, Aleksandra i njena sestra Katarina (24), koje su u tinejdžerskim godinama takođe nasledile bogatstvo od milijardu dolara, navodno imaju skromnije želje kada je u pitanju izbor automobila.

  Katarina je 2016. rekla da su ih njihovi roditelji naučili da ne žive preterano ekstravagantno, posebno kada je reč o njihovim vozilima.

  “Tata ima pravilo da možemo da kupimo lep automobil, ali mora da bude polovan”, rekla je Katarina.

  Njihov otac vodi porodični posao, investicionu kompaniju Ferd, koja je jedna od najvećih privatnih kompanija u Norveškoj. Ipak, Katarina je 2016. godine vozila polovni Audi koji je kupila kao zamenu za golf koji je ranije vozila njena baka.

  Aleksandra, sa druge strane, je izjavila da aktivno gleda kako da uštedi novac uprkos činjenici da poseduje više bogatstva od gotovo svih svojih vršnjaka.

  “Ja zapravo štedim sve vreme, oduvek sam to radila. Štedim kada dobijem nedeljni dodatak i štedim novčane nagrade koje osvajam na takmičenjima ili ako dobijem novac kao poklon za rođendan. To znači da mogu da kupim sebi stvari koje zaista želim, poput torbe ili cipela, a da ne moram da tražim od mame ili tate novac”, rekla je Aleksandra u intervjuu za jedan magazin 2014. godine.

  Iako je priznala da je novac „nužnost“, Aleksandra je u tom intervjuu takođe rekla da ne želi da novac bude „nešto što treba da koristi u izobilju“. Aleksandra je primetila da joj je bogatstvo porodice i poslednjih godina pružalo brojne mogućnosti, uključujući podršku karijeri profesionalnog dresera konja.

  I dok su sestre tvrdile da su ih roditelji učili da previše ne troše svoje bogatstvo, one i dalje uspevaju da uživaju u statusu milijardera, o čemu svedoče i njihovi profili na društvenim mrežama koji pokazuju kako sestre uživaju u odmorima, luksuznoj odeći i raznim aktivnostima poput jahanja, padobranstva i jedrenja.

  Danas je Aleksandra Andresen profesionalni džokej i osvojila je brojne međunarodne nagrada, a sponzorišu je konjički brendovi Kingsland i Samshield.

   

  View this post on Instagram

   

  Always made me smile

  A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

  Sa druge strane, izgleda da će Katarina krenuti očevim stopama vodeći porodični posao, mada je njihov otac rekao da nema nameru da primorava ćerke da budu uključene.

  “Daću im priliku da biraju kao ljudi, a ne kao unapred programirani roboti”, rekao je Johan Andresen 2016. godine.

  Porodična firma Ferd je investiciona kompanija koja poseduje hedž fondove zajedno sa nizom udela u privatnom kapitalu i nekretninama. Porodica Andresen ranije je zarađivala kao jedan od vodećih proizvođača cigareta u Skandinaviji, još od 1849. godine, ali porodica je 2005. prodala svoja duvanski biznis za skoro 500 miliona dolara.

  Andresen sestre poseduju 42,2% udela u Ferdu, dok njihov otac i dalje vodi kompaniju. Njihovo vlasništvo u Ferdu postalo je poznato javnosti kada su napunile 17 godina, jer norveške poreske vlasti objavljuju podatke o poreskim prijavama za građane nakon što postanu punoletnosi.

  Forbs je 2016. napisao da je porodica Andresen verovatno predala veliko bogatstvo ćerkama još u tinejdžerskoj dobi zbog poreskih olakšica.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE