Uprkos krizi Mask, Bezos i Zakerberg bogatiji za 115 MILIJARDI USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uprkos krizi Mask, Bezos i Zakerberg bogatiji za 115 MILIJARDI USD

  Ukupno bogatstvo Bezosa, Zakerberga i Maska samo se u ovoj godini, obeleženoj COVID-19 pandemijom, povećalo za 115 milijardi dolara, što govori o tome kako tzv. Big Tech kompanije zapravo uživaju u aktualnoj krizi bez presedana.

  Samo osnivač Amazona, Džef Bezos, može reći da je u ovoj godini bogatiji za 63,8 milijardi dolara. U jednom jedinom danu ovoga meseca njegovo bogatstvo poraslo je za 13 milijardi dolara. Bezos je trenutno najbogatiji čovek planeta s bogatstvom većim od 200 milijardi evra, prenosi Novac.hr.

  Mark Zakerberg, glavni izvršni direktor Fejsbuka, u ovoj godini bogatiji je za 9,1 milijardu dolara.

  Najveći dobitnik rasta cena deonica za vreme Covid-19 pandemije je glavni direktor Tesle, Ilon Mask. Njemu se bogatstvo udvostručilo te doseglo vrednost od 69,7 milijardi dolara.

  Ukupno bogatstvo tehnoloških milijardera prema Blumbergovom indeksu 500 najbogatijih ljudi udvostručilo se sa 751 milijardi 2016. godine na 1.400 milijardi danas. Takav rast bogatstva ne može se uporediti ni sa jednim drugim sektorom.

  Iako većinom milijarderi postaju sve bogatiji i bogatiji, ne ide ipak svima dobro. Među top 10 najbogatijih smanjilo se bogatstvo Bernarda Arnoa i Vorena Bafeta.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE