UPRKOS OPSTRUKCIJI DRŽAVE: Na Zlatiboru kreće radna akcija za "najveću gondolu na svetu" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UPRKOS OPSTRUKCIJI DRŽAVE: Na Zlatiboru kreće radna akcija za “najveću gondolu na svetu”

  Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da će 11. februara početi radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje učešće između 2.000 i 3.000 ljudi.

  Stamatović je za agenciju Beta rekao da će akcija početi u 10.00 sati od prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se građani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

  “Koliko god da bude zainteresovanih građana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad”, rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je “najveća gondola na svetu” napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

  On je precizirao da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

  Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

  “To zemljište je obećano nekim privatnim investitorima koji su bliski sadašnjem režimu”, rekao je Stamatović i ukazao da je opština Čajetina iscrpela sve pravne mogućnosti i da uporno postavlja pitanje ko je pravi vlasnik zemljišta.“

  Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao “da li je za aktuelne ministre država Srbija tuđa” i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.

  “Imate (gradskog menadžera) Gorana Vesića i (gradonačelnika) Sinišu Malog oni su glavni jahači srpske apokalipse vezano za prirodne resurse i zemljište i danas u Beogradu mimo zakona predlažu neke transakcije vezane za građevinsko zemljište”, kazao je Stamatović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE