Uprkos poplavama i požarima Grčka ostala najpopularnija turistička destinacija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uprkos poplavama i požarima Grčka ostala najpopularnija turistička destinacija

  Uprkos katastrofalnim poplavama i požarima koji su letos pogodili Grčku, ova zemlja ostala je ubedljivo najpopularnija turistička destinacija za koju je polise UNIQA putnog osiguranja kupilo 87.000 od ukupno 160.000 korisnika, odnosno njih 54 odsto.

  Ipak, pretpostavlja se da su nepogode uticale na to da sedam odsto osiguranika manje u odnosu na prethodnu godinu zatraži putno osiguranje za ovu zemlju, saopšteno je iz ove kompanije.

  Sa druge strane broj polisa za Tursku je ove godine bio petostruko, a broj polisa za Egipat dvostruko veći u odnosu na isti period prethodne godine. Kada je reč o Crnoj Gori i Hrvatskoj i ovde je zabeležen porast od 20 odsto u broju polisa.

  Prosečan broj dana na koje su se korisnici osiguravali i ove godine bio je 12, a pomoć lekara najčešće su tražili zbog alergija, stomačnih problema, upala uha, infekcija, uboda ježa i opekotina meduze. U periodu od 1. juna do 31. avgusta na ime 2.900 odštetnih zahteva UNIQA osiguranje isplatilo je oko 350.000 evra.

  Osiguranici su UNIQA Centru za pomoć u toku letnje sezone uputili oko 6.300 poziva, od čega je čak 4.200, odnosno 67 odsto bilo putem besplatnog Viber broja. Zabeleženo je i oko 10 prijava za  kašnjenje leta i gubitak prtljaga, saopšteno je iz kompanije.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE