UPTAS u ime 20.000 zaposlenih u Srbiji traži HITNU POMOĆ države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UPTAS u ime 20.000 zaposlenih u Srbiji traži HITNU POMOĆ države

  Udruženje promotera i tiketing agencija (UPTAS) zatražilo je od Vlade Srbije hitnu pomoć u rešavanju veoma teške finansijske situacije u kojoj se, zbog potpunog prestanka rada, nalazi više od 20.000 ljudi zaposlenih u tom sektoru.

  “Od početka krize izazvane virusom kovid-19, ova industrija je bila momentalno pogođena budući da su sva masovna okupljanja obustavljena, a sve manifestacije su odložene ili otkazane. Od marta je Srbiji otkazano više od 1.000 događaja uključujući festivale, koncerte, predstave i druge razne manifestacije, a jasno je i da će i po završetku pandemije biti potrebno još vremena da se stvari vrate u normalu“, navodi se u saopštenju UPTAS-a.

  To udruženje čine članice koje se bave organizacijom događaja i prodajom karata, a prema podacima firme Ticket Vision, u januaru i februaru ove godine prodato je više od 200.000 ulaznica, u martu 20.000, a od aprila do jula samo nekoliko desetina.

  UPTAS smatra da jedino sistemsko rešenje, uz dugoročnu podršku i olakšice može da pomogne da zaposleni u tom sektoru zadrže svoja radna mesta, a da se sve firme i kompanije ne zatvore.

  Pomoć države, kako je predloženo, bila bi kroz direktna davanja i kroz smanjivanje nameta i poreza, kao i dodatne olakšice rente. Takođe, udruženje apeluje da je potrebno utvrđivanje jasnih pravila pod kojima je moguće organizovati manifestacije (pravo na rad) kao i prioritetno obrađivanje zahteva za kredite Fonda za razvoj – za sektor turizma.

  U slučaju da se firme i organizacije koje posluju u toj industriji potpuno ne ugase, predviđanja UPTAS-a su da bi finansijski oporavak i povratak na prethodno stanje mogao da traje čak i do proleća 2022. godine.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/frizeri-na-ivici-egzistencije-traze-pomoc-drzave/

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE