USKORO U NOVČANICIMA: Stiže po 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USKORO U NOVČANICIMA: Stiže po 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima

  Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je najavila da će u narednih deset dana penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od po 5.000 dinara.

  Ona je na predstavljanju kartice kojom će penzioneri moći da ostvare odredjene povlastice kazala da će sve penzije od iduće godine biti povećane za pet dsto.

  “Isplata jednokaratne pomoći i povišica penzija neće ugroziti javne finansije”, istakla je Brnabićeva.

  Ona je rekla rekla da će od sledeće godine, kada se učešće penzija u BDP svede na granicu od 11 odsto, moći da se ukine zakon kojim su penzije umanjene od novembra 2014. godine.Prema njenim rečima, kada se naredne godine dostigne to učešće od 11 odsto, biće vraćena mera uskladjivanja penzija dva puta godišnje.

  Posle povećanja penzija za pet odsto, kako je istakla, 90 odsto penzionera imaće primanja veća nego 2014. godine.

  “Zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije i makrekonomskoj stabilnosti, uz ogromnu podršku penzionera, imamo zdrave osnove za rast. Povećanje penzija neće ugroziti fiskalnu stabilnost”, rekla je premijerka.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Premijer(ko) nastavila si da kopiraš svog mentora i predhodnika, lažete ko pravi lažovi. Sa vašim povećanjem penzija za 5%, realna prosečna penzija biće 23.452,70 din (nominalno 25002,88 din) u odnosu na 2014. niža za 1.527 dinara. Vaša milostinja ove i prošle godine sa po 5000 din, a oteli ste mi iznad 3000 evra, zadržite je za sebe id*oti, ti i ΛV. Umesto da sprečite kriminal i lopovluk u zemlji, vi aminujete ili saučestvujete, a pravite žrtve od penzionera i oni sa svojim ćutanjem biće vinovni za propast zemlje.

  • Bor Boranin

   S JEDNE STRANE BEDA; S DRUGE LUKSUZ; ZADOVOLJSTVO I PROSPERITET? Gledajući režimske TV kao da se nalazimo u zemlji čuda na nekoj drugoj planeti, gde je raj, svuda cvetaju ruže i narcis beli, narod živi na visokoj nozi, plate i penzije veće no ikad, prezapošljenost ljudi, ne postoji beda, jadi i gladi. S druge strane, kada se izađe na ulicu vidi se beda, uplašen narod, kukaju da ne uspevaju da skrpe kraj s krajem, beda jadi i gladi vide se na svakom koraku. Nema cveće, nema osmeh. Četvrtina stanovništva je sirotinja ili će postati to. Troškovi života porasli od 2014. do danas za 19%, otima se penzija i plate i realno je sve niža i niža. Ispade da nas vode akademici “akademije“ lopovluka, krađe, kriminala (ΛV sa kamarilom) i što ne još? Po svim analizama Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi, a sedma u svetu. Ovo navedeni “akademici“ niti su čuli, niti će čuti, a narodu spremaju socijalne karte, hrana iz narodnih kuhinja hleba i posnog pasulja, dok ga ima, a na kraju omča, možda i za sebe? Koja još zemlja dozvolila da je spašavaju penzioneri, da, naša.

  • Dr Miggyy

   Premijer(ko) nastavila si da kopiraš svog mentora i predhodnika, lažete ko pravi lažovi. Sa vašim povećanjem penzija za 5%, realna prosečna penzija biće 23.452,70 din (nominalno 25002,88 din) u odnosu na 2014. niža za 1.527 dinara. Vaša milostinja ove i prošle godine sa po 5000 din, a oteli ste mi iznad 3000 evra, zadržite je za sebe id*oti, ti i ΛV. Umesto da sprečite kriminal i lopovluk u zemlji, vi aminujete ili saučestvujete, a pravite žrtve od penzionera (dobro ih reketirate) i oni sa svojim ćutanjem biće vinovni za propast zemlje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE