Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Usvojena industrijska STRATEGIJA Srbije

Vlada Srbije usvojila je Strategiju industrijske politike Republike Srbije od 2021. do 2030. godine, koja sadrži sveobuhvatne reformske korake u oblasti industrijskog razvoja.

Cilj strategije je podizanje konkurentnosti domaće industrije koja će dati značajan doprinos visokom održivom ekonomskom rastu, merenom stopom rasta BDP i boljem kvalitetu života građana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da će se primenom Strategije “podići tehnološki nivo industrije i njena transformacija u pravcu digitalizacije i automatizacije, povećati doprinos naučno-istraživačkih i inovativnih rešenja, kao i ukupni obim investicija u industriju uz obezbeđenje balansa u strukturi i kvalitetu investicija”.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za finansiranje aktivnosti i mera unapređenja i razvoja oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva u 2020. godini.

Ovom Uredbom je predviđena izgradnja širokopojasne komunikacione infrastrukture u takozvanim “belim zonama”, kako bi se podsticajima države omogućilo povezivanje na internet najmanje 600 škola, odnosno javnih ustanova, mesnih zajednica i drugih objekata republičkih i organa lokalne samouprave i približno 90.000 domaćinstava.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva za 2020. godinu.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE