USVOJENO: Zaštitne mere - OBAVEZA SVIH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USVOJENO: Zaštitne mere – OBAVEZA SVIH

  Vlada Srbije donela je odluku da su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera.

  Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, saopštila je Vlada.

  Određene obrazovno-vaspitne aktivnosti se mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primenu i poštavanje svih zaštitnih mera.

  Za vreme boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju, građani su dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra.

  Poslodavci koji obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i preduzetnici u trgovinskim centrima, dužni su da primene sve preventivne mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

  To podrazumeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotrebu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

  Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera.

  Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko zahtevi za izdavanje novih budu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

  Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta u neto iznosu od 30.000 dinara mesečno, za period od tri meseca, licima koji imaju status lica koje samostalno obavlja umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezentativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

  Takođe, Vlada se saglasila na sednici da se organizaciji Euroleague Basketball uputi pismo kojim se garantuje ulazak učesnika finala sezone 2019/2020. u Republiku Srbiju.

  Grad Beograd se, uz podršku predsednika Republike Srbije, zvanično kandidovao za organizaciju završnice Evrolige, koja će se održati od 4. do 26. jula ove godine.

  Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se, uprkos prestanku vanrednog stanja i ukidanju određenih pravila, pridržavaju svih preventivnih mera u cilju zaštite od zarazne bolesti COVID-19.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/novo-radno-vreme-trgovine-od-sutra-po-starom/

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/zaboravite-sva-pravila-gsp-od-sutra-kao-pre-korone/

   

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE