UTIHNULA prodaja automobila, kupci čekaju NIŽE cene

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UTIHNULA prodaja automobila, kupci čekaju NIŽE cene

  Prema anketi portala polovniautomobili.com, dve trećine kupaca odložilo je kupovinu, dok 81 odsto prodavaca nije prodalo nijedan automobil od uvođenja vanrednog stanja.

  Pad cene benzina bio bi odličan razlog za kupovinu automobila, samo da uzrok nije pandemija koronavirusa koja je zaustavila prodaju u većem delu sveta.

  Portal polovniautomobili.com anketirao je početkom aprila 3.097 svojih korisnika i 301 dilera i rezultat kaže da je trgovina praktično zaustavljena, što zbog oklevanja kupaca koji čekaju rasplet što zbog otežanog prenosa i registracije.

  Prodavci mogu da računaju na 44 posto kupaca koji su izjavili da su kupovinu odložili “dok ovo ne prođe”, kao i na još 22 posto onih koji dodaju da bi dobra ponuda mogla da ih predomisli.

  S druge strane 13,7 procenata potpuno je odustalo od kupovine, gotovo isti procenat je onih koji kažu da će kupiti automobil čim nađu odgovarajući, a 6,5 odsto je odlučilo da skreše budžet.

  Što se preciznijih razloga za odlaganje tiče nešto manje od polovine se odlučilo da čekaju da vide razvoj situacije, skoro 20 posto njih se nada padu cena, dok skoro 12 odsto priznaje da su im smanjeni prihodi zbog vanrednog stanja.

  Ako je za prodavce ohrabrenje to što je relativno mali broj kupaca sasvim odustao od kupovine, nimalo ih neće obradovati očekivanja da će cene padati.

  Njih 37 posto očekuje pad cena, a kada se vrate, kupci najavljuju da će poneti znatno manje novca, a samo 9 odsto ostaje pri budžetu planiranom pre vanrednog stanja.

  Više od polovine prodavaca veruje da je uz sve druge probleme prodaja pala zbog otežanog prenosa i registracije vozila.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE