Uz 800.000 evra SUBVENCIJA nemačkom investitoru i GRATIS zemljište

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uz 800.000 evra SUBVENCIJA nemačkom investitoru i GRATIS zemljište

  Nakon što joj je odobreno skoro 800.000 evra subvencija, nemačka kompanija koja se u Vlasotincu bavi proizvodnjom delova za elektro i automobilsku industriju, od lokalne samouprave je dobila besplatno zemljište za izgradnju novog pogona.

  Kako je obrazložio predsednik Opštine Zoran Todorović, kompanija Gruner će zaposliti još 200 radnika, te je opravdano dati im zemljište bez naknade.

  Odluku o donošenju rešenja kojim se otuđuje građevinsko zemljište izglasali su vlasotinački odbornici, a Gruner za to neće platiti ni dinara. Todorović kaže da će pogon uskoro biti otvoren, a posla će biti za 200 Vlasotinčana.

  Završene su sve složene procedure koje je ovaj postupak zahtevao, a 13. februara stigla je i saglasnost Vlade Srbije. Kompanija Gruner podići će uskoro novi pogonu Vlasotincu u kome će biti mesta za 200 radnika, te postoji opravdanje da im zemljište ustupimo bez naknade, obrazložio je Todorović.

  Inače, novembra 2019. godine Ministarstvo privrede odobrilo je ovoj kompaniji subvencije od 800.000 evra koje će im biti isplaćivane u ratama u naredne tri godine.

  Prvi deo subvencija, koji iznosi nešto više od 446.000 evra, Nemci će dobiti 2020. i tada bi trebalo da zaposle najviše ljudi – 90 novih radnika, dok će druge dve rate dobiti u naredne dve godine, a do tada se Gruner obavezao da na neodređeno zaposli još 110 radnika.

  Osim ovoga, Gruner se obavezao da pet godina nakon poslednje isplaćene rate subvencija ne otpusti nijednog radnika, ali i da srednjoškolcima organizuje potrebnu praksu.

  Gruner u Vlasotincu posluje od 2007. godine. Iz državne kase je Gruner od početka svog poslovanja u Srbiji do sad već dobio dva miliona evra subvencija.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE