Vakcinacija može biti OBAVEZNA, ali šta onda - PROTESTI?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcinacija može biti OBAVEZNA, ali šta onda – PROTESTI?

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da po zakonu postoji mogućnost propisivanja obavezne vakcinacije za odrasle.

  “Ono što je zakonski omogućeno, to je da bude ili obavezna ili preporučena u vanrednoj situaciji, kakva je ovakva jedna epidemija”, rekao je Kon za televiziju N1 i dodao da ne može da ulazi u to šta o tome kaže Ustav Srbije.

  Kon je naveo da ne smatra da je neophodna vakcinacija svih.

  “Jesam za obavezujuću vakcinaciju onih koji to iz moralnih razloga moraju da urade zbog profesije koju obavljaju”, rekao je epidemiolog, pominjući zdravstvene radnike.

  Upitan šta se može očekivati kada učenici krenu u škole od 1. septembra, Kon je naveo da je Agencija za lekove i medicinska sredstva jasno rekla da je vakcina bezbedna za uzrast od 12 do 17 godina.

  “Šta se sad očekuje? Da nekolicina nas kaže da je (vakcinacija) obavezna, pa da izbiju protesti na ulicama?”, rekao je on.

  On je kazao da ukoliko neko ne želi da vakciniše svoje dete, “treba da pristane na neke stvari koje će biti drugačije za njega”, dodajući da ne može da pojasni kako bi to izgledalo.

  Kon, koji je i član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, rekao je da će se na sednici tog štaba u sredu govoriti o mogućnosti davanja treće doze vakcine protiv kovida-19.

  “Sutra ćemo dobiti objašnjenje. Nacionalni komitet je izašao u javnost sa preporukom da to treba za sve koji su stariji od 70 godina, koji imaju oslabljen imunitet, za pojedine hronične bolesnike”, rekao je Kon.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Diksi

   Da, tad narod nema sta da izgubi, svakako gubimo zivot maltretiranjem za obaveznu proganjanje i jedina opcija je ulica kao istorija sto je ucila.. Nadam se da neci doci do toga ali decu, zivot, telo svim sredstvima branimo pa kom kranci kom opanci a kom se ne svidja, plasi se virusa, ajkula, miseva, kucica ne mora da izlazi ovakav zivot traje 7 hiljada godina, normalan

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE