Vaterpolo klubovi MORAJU javno da kažu HVALA državi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vaterpolo klubovi MORAJU javno da kažu HVALA državi

  Srpski vaterpolo klubovi koji su, zahvaljujući ugovoru Vlade Srbije i Vaterpolo saveza Srbije dobili novčanu pomoć iz državnog budžeta, moraće javno da zahvale Vladi i savezu na toj pomoći i da o tome dostave dokaz u roku od sedam dana, piše Insajder.

  Nakon sastanka predsednika VSS Viktora Jelenića s predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vlada je donela odluku da pomogne i klubovima i Savezu.

  Jelenić je za Insajder rekao da je on inicirao sastanak s Vučićem, te da ga je “kao velikog ljubitelja sporta” zamolio da pomogne.

  “Predsednik je potom to predložio Vladi, koja se sa tim saglasila. Mi smo ugovor s Vladom potpisali prošle nedelje, a u ponedeljak s klubovima”, rekao je Jelenić.

  Kako piše Insajder, u ugovoru s klubovima postoji i jedan krajnje neuobičajen član u kojem se navodi da klub potpisnik ugovora ima obavezu da “putem sredstava javnog informisanja (dnevne novine, TV, konferencije za štampu i dr) jasno i nedvosmisleno izraze zahvalnost i Vladi Republike Srbije i Vaterpolo savezu Srbije za dodeljenu finansijsku pomoć, te da o istom dostave dokaz Savezu u roku od sedam dana”.

  Na pitanje ko je tražio da se klubovi ugovorom obavežu da zahvaljuju Vladi Srbije, koja ih je novcem građana Srbije finansijski pomogla, Jelenić navodi da je on to lično stavio u ugovor.

  “U svim ugovorima postoje prava i obaveze ugovornih strana, a ovo je jedna od obaveza. Kad vam neko da čašu vode, vi mu zahvalite”, rekao je on.

  Državnu pomoć dobila su 23 muška i šest ženskih vaterpolo klubova, a predsednik VSS nije želeo da odgovori koliko su ukupno novca dobili iz državnog budžeta, uz napomenu da je to pitanje za Vladu.

  On, takođe, nije mogao da odgovori da li je reč samo o pomoći za ovu sezonu, već je istakao da se nada da je ovo sistemsko rešenje. “Uveren sam u to, pošto je predsednik države obožavalac sporta”, rekao je Jelenić.

  Među prvima je na finansijskim sredstvima javno zahvalio predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar.

  “Puno nam znači ova pomoć države i Saveza hvala im na odobrenom novcu. Konkretno, njome ćemo pokriti troškove takmičenja na svim frontovima: naša putovanja, smeštaj, kotizacije…”, izjavio je Šoštar, a prenosi Danas.

  Ugovor o finansijskoj pomoći klubovima i Savezu predviđa i pravdanje trošenja novca. Kako piše u dokumentu, ukoliko klubovi to ne učine, biće im obustavljena isplata novca, a primljena sredstva moraće da vrate, piše Insajder.

  Izvor: Beta

  Foto: FINA printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE