Velika Britanija ZABRANILA Huavej za izgradnju 5G mreže - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika Britanija ZABRANILA Huavej za izgradnju 5G mreže

  Velika Britanija zabranila je korišćenje opreme kineske kompanije Huavej za izgradnju britanske 5G mreže.

  Prema planu koji je dogovorio britanski premijer Boris Džonson, operateri neće moći da dodaju nove komponente kompanije Huavej u svoje 5G mreže posle 31. decembra.

  Sva oprema koju je napravila kompanija iz Šenžena koja je već instalirana treba da bude uklonjena sa 5G infrastrukture 5G do 2027. godine, saopštila je britanska Vlada.

  Džonson, visoki ministri i najviši šefovi za bezbednost potpisali su ovaj plan na sastanku Britanskog veća za nacionalnu bezbednost danas, pre nego što je sekretar u Ministarstvu kulture Velike Britanije Oliver Dauden izneo detalje u parlamentu.

  “Naravno, ne postoji savršeno bezbedna mreža”, rekao je Dauden. On je upozorio da će odluka takođe odložiti pokretanje 5G mreža u Velikoj Britaniji.

  Ova odluka preti da podstakne postojeći sukob između Velike Britanije i Kine u izuzetno osetljivom vremenu. Kina je upozorila da će se Džonson suočiti sa “posledicama” ako je Velika Britanija bude tretirala kao “neprijateljskog partnera”.

  Britanske telekomunikacione kompanije sada se suočavaju sa složenim i skupim zadatkom uklanjanja opreme kompanije Huavej iz svojih mreža u narednih sedam godina.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/u-strahu-od-5g-mreze-osteceno-77-telekomunikacionih-tornjeva/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE