Velika domaća investicija: Otvorena fabrika dečije hrane - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Velika domaća investicija: Otvorena fabrika dečije hrane

Fabrika dečije hrane “Baby food factory” otvorena je u Dobanovcima, vrednost investicije je 34 miliona evra, a prema tvrdnjama menadžmenta, reč je o jednoj od najvećih domaćih investicija u Srbiji ove godine.

Dnevni kapacitet fabrike je 50 tona dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom “Nutrino”, a zaposleno je više od 100 stručnjaka. Planirano je da do kraja 2020. u fabrici radi više od 300 ljudi.

Vlasnik fabrike u Dobanovcima je srpski biznismen Goran Vuković. Distributer i strateški partner “Baby food factory” za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, a distributer za rusko tržište je kompanija Farmalakt.

Izvršni direktor fabrike Željko Ciganović je novinarima rekao da je to jedna od najvećih investicija ove godine u Srbiji, i to domaćih investitora.

“Fabrika se prostire na 33.500 kvadratnih metara, od čega je oko 13.600 pod krovom. Opremljena je najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju dečije hrane u šest kategorija”, kazao je on.

Po njegovim rečima, proizvodi “Baby food factory” će od 1. novembra biti na domaćem tržištu, u jugoistočnoj Evropi i “Zajednici nezavisnih država” u kojoj su Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež kazao je da je komora podržala ovu investiciju i da je “Srbija dobila modernu, najbolje opremljenu i tehnološki građenu fabriku dečije hrane, u skladu sa najvišim svetskim standardima”.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE