Velika domaća investicija: Otvorena fabrika dečije hrane - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika domaća investicija: Otvorena fabrika dečije hrane

  Fabrika dečije hrane “Baby food factory” otvorena je u Dobanovcima, vrednost investicije je 34 miliona evra, a prema tvrdnjama menadžmenta, reč je o jednoj od najvećih domaćih investicija u Srbiji ove godine.

  Dnevni kapacitet fabrike je 50 tona dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom “Nutrino”, a zaposleno je više od 100 stručnjaka. Planirano je da do kraja 2020. u fabrici radi više od 300 ljudi.

  Vlasnik fabrike u Dobanovcima je srpski biznismen Goran Vuković. Distributer i strateški partner “Baby food factory” za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, a distributer za rusko tržište je kompanija Farmalakt.

  Izvršni direktor fabrike Željko Ciganović je novinarima rekao da je to jedna od najvećih investicija ove godine u Srbiji, i to domaćih investitora.

  “Fabrika se prostire na 33.500 kvadratnih metara, od čega je oko 13.600 pod krovom. Opremljena je najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju dečije hrane u šest kategorija”, kazao je on.

  Po njegovim rečima, proizvodi “Baby food factory” će od 1. novembra biti na domaćem tržištu, u jugoistočnoj Evropi i “Zajednici nezavisnih država” u kojoj su Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan.

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež kazao je da je komora podržala ovu investiciju i da je “Srbija dobila modernu, najbolje opremljenu i tehnološki građenu fabriku dečije hrane, u skladu sa najvišim svetskim standardima”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE