Velika investicija: Majkrosoft ulaže MILIJARDU USD u kompaniju Ilona MASKA - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika investicija: Majkrosoft ulaže MILIJARDU USD u kompaniju Ilona MASKA

  Majkrosoft ulaže milijardu dolara u OpenAI kompaniju čiji je suosnivač Ilon Mask, a kroz partnerstvo, dve kompanije će zajedno raditi na razvoju superkompjuting tehnologija i AI-ja za Microsoft Azure.

  Prema najavama, Majkrosoft će postati i OpenAI-ov ekskluzivni cloud provajder. Kompanije kažu da će tehnologija koju planiraju da izgrade, generalna veštačka inteligencija (AGI), moći da reši složenije probleme koje trenutno AI nije u stanju da reši.

  „Moderni AI sistemi dobro rade za specifičan problem za koji su ’obučeni’, ali za dobijanje AI sistema koji će pomoći u rešavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama. Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da generalna veštačka inteligencija radi sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju trenutno neugodnih multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje“, navodi se u zajedničkom saopštenju kompanija.

  Umesto da izgradi sopstveni proizvod da bi nadoknadio troškove izgradnje AI tehnologija, OpenAI je u svom saopštenju naveo da je odlučio da licencira neke od svojih „pre-AGI tehnologija“ i učini Majkrosoft poželjnim partnerom za komercijalizaciju.

  Majkrosoft i OpenAI su odlučili da rade zajedno na osnovu „zajedničkih principa o etici i poverenju“, navodi se u saopštenju.

  „Verujemo da će stvaranje korisnog AGI biti najvažniji tehnološki razvoj u ljudskoj istoriji, sa potencijalom da oblikuje putanju čovečanstva“, piše OpenAI.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE