Velike promene na čelu Vojske Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velike promene na čelu Vojske Srbije

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.

  Vučić se sastao sa Ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba i nakon konsultacija doneo više ukaza u nameštenju i smenjivanju u vrhu VS.

  Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu modernizaciju, jačanje Vojske Srbije kao odvraćajućeg faktora. Ne spremamo se za ratove, ali moramo da imamo dobro obučenu armiju kako bi odvratili svakog potencijalnog agresora”, rekao je Vučić.

  Novi načelnik Generalštaba Milan Mojsilović postavljen je na mesto pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane rešenjem Vlade u junu ove godine. Pre toga od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu. Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu.

  Vučić je doneo odluku o promenama u vrhu vojske. Zamenik načelnika GŠ VS biće general major Petar Cvetković, dosadašnji direktor Vojno-bezbednosne agencije (VBA).

  VBA od sada će voditi Đuro Jovanić, a upravljanje nad Vojno-obaveštajnom agencijom preuzima brigadni general Zoran Stojković.

  General major Goran Radovanović postavljen je za rektora Univerziteta odbane, a general major Bojan Zrnić je postao načelnik Vojno-medicinske akademije (VMA).

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE