Veliki intervju Miroslava Miškovića: Tri firme spremamo za prodaju (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veliki intervju Miroslava Miškovića: Tri firme spremamo za prodaju (VIDEO)

  Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković izjavio je da je jedan od osnovnih bizniza ove kompanije postala prodaja firmi. Ipak, kako navodi, kompanija već dve godine nije ništa kupila niti prodala, ali obećava da će se to vrlo brzo promeniti, te da će neke od kompanija u okviru Delte biti prodate.

  “Iskren da budem, već sam pomalo nervozan jer, evo, već dve godine ništa nismo prodali, a ništa nismo ni kupili. I obećavam da ćemo vrlo brzo, ove godine nešto kupiti i nešto prodati. Možda bismo to i ranije uradili da nam kovid nije malo poremetio planove. Prodaja firmi je sada za nas postala jedan od osnovnih biznisa, jer smo dokazali da smo u tome među tri najuspešnije kompanije u Evropi”, rekao je Miroslav Mišković u intervjuu koji je dao povodom 30 godina postojanja svoje kompanije.

  On je istakao da postoje tri kandidata za prodaju.

  “Imamo tri ozbiljna kandidata za prodaju i te firme već spremamo kao devojke za udaju, češljamo ih, šminkamo, svakodnevno vežbaju da budu u što boljoj kondiciji i nadam se da ćemo u dogledno vreme jednu od tih transakcija realizovati”, rekao je.

  Ananas startuje od leta 2021.

  Mišković je govorio i o novom poslu kompanije Delta Holding, onlajn trgovini, koji će sa radom startovati od leta.

  “To je biznis koji rade Amazon i Alibaba. Nova kompanija zvaće se Ananas i startovaće od leta ove godine. U taj posao investiraćemo 100 miliona evra u narednih nekoliko godina. Uzimamo svetski priznate stručnjake iz najboljih kompanija. Neki od tih ljudi već su u Beogradu” najavio je Mišković.

  Klik! Bum! Tras! Delta pokreće ANANAS

  On je govorio i o aranžmanu koji je država napravila sa Etihadom kao strateškim partnerom u nacionalnoj kompaniji Er Srbija. Rekao je da u slučaju da strani partner izađe iz vlasništva, Srbija treba da nađe domaće firme koje bi preuzele kompaniju.

  “Upravljanje mora da bude profesionalno. Er Srbiju mora da vodi menadžment koji je vodio neku od vodećih svetskih kompanija, kao što je Lufthanza” kaže Mišković.

  Na pitanje kako će izgledati Srbija, a kako Delta za 100 godina, Mišković odgovara da se nada da će Srbija biti deo Ujedinjeih država Evrope.

  “Nadam se da će u doglednoj budućnosti Srbija biti, ne u Evropskoj uniji nego u Ujedinjenim državama Evrope, jer sadašnja EU će nestati. Verujem takođe da će Delta svoje sedište imati u nekom evropskom gradu a da će za sve kompanije važiti ista pravila. Može taj grad da bude Beograd. Ja to sigurno neću doživeti, ali mlađe generacije hoće”, navodi vlasnik Delte.

  On je kazao da nas očekuju ubrzane promene u narednom periodu i priznao da je Delti sve bolje, ali da to još nije sasvim ono što se očekuje.

  Govorio je i da političari moraju da shvate da nema kapitalizma bez kapitalista.

  Mišković je naveo i da bi se prihvatio neke savetničke uloge na državnom nivou za razvoj sela, ali da ga niko nije zvao iako je Delta napravila čudo sa dva sela u istočnoj Srbiji koja je preporodila. I najavio dva nova sela koja će pomoći u narednom periodu.

  O tome koja je najveća ekonomska greška koju je Srbija napravila, kao i Miškovićeve stavove na brojne druge privredne teme možete pogledati u videu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE