Venecija IZBACILA turiste zbog KAFE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Venecija IZBACILA turiste zbog KAFE

  Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u podnožju venecijanskog mosta Rialto, zbog čega su kažnjeni sa 950 evra i naloženo im je da napuste grad.

  Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina su se jutros smestili na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou.

  Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja, navela je gradska uprava.

  Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu s nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Otkako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

  “Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i izbačeni”, rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

  Propis usvojen u maju se tiče pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba poštovati u gradu suočenom s masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

  Predviđen je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

  Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

  Izvor: Danas, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE