Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Verajzon kupuje Jahu sa popustom

Američka telekomunikaciona kompanija Verajzon (Verizon) će kupiti internet poslovanje Jahua (Yahoo) s popustom od 350 miliona dolara u odnosu na prethodno dogovorenih 4,8 milijardi dolara, zbog bezbednosnih propusta kojima je ugroženo više od milijardu naloga na „Jahuu“.

Danas objavljeni novi sporazum dveju firmi olakšao je brige investitorima koji su strahovali da bi Verajzon mogao tražiti smanjenje cene za najmanje milijardu dolara ili čak otkazati čitav dogovor, prenela je agencija Asošijejted pres (AP).

Do izmene dogovora je došlo pošto je Jahu, nakon prvobitnog sporazuma s Verajzonom, objavio da su u dva hakerska napada 2013. i 2014. godine ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika.

Prema novom ugovoru, Jahu i Verajzon će podeliti moguće troškove zbog tih hakerskih upada.

Verajzon, najveći američki provajder bežičnih komunikacija, kupiće osnovno internet poslovanje Jahua – pretragu, imejl i mesindžer, i tako zaokružiti svoje ponude, pošto je već kupio AOL za 4,4 milijarde dolara.

Jahu je nekada bio jedna od vodećih internet kompanija, ali poslednjih godina pod pritiskom konkurencije gubi svoj položaj.

Posle prodaje poslovanja s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketingom Verajzonu, Jahu bi trebalo da promeni ime u Altaba. Nov naziv je kombinacija reči „alternativno“ i Alibaba, pošto Jahu poseduje oko 15 odsto kineske Alibabe, u vrednosti od 35 milijardi dolara.

[preporucene_vesti ids=”255664″]

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE