Vesić: Beograd ima plan ako bude proglašena 24-časovna zabrana kretanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Beograd ima plan ako bude proglašena 24-časovna zabrana kretanja

  Sinoć su društvene mreže preplavile poruke kako se u Srbiji uvodi 24-časovna zabrana kretanja. Vrh države te glasine je demantovao i saopštio da ukoliko do toga i stvarno dođe, da će građani biti obavešteni 48 sati unapred.

  Međutim, svi se pitaju kako bi takva mera izgledala u praksi. Na pitanje kako će to izgledati u Beogradu Goran Vesić, zamenik gradonačelnika rekao je da će “izgledati potpuno drugačije i da grad ima planove i za to”, ali da ta mera nije doneta pa zbog toga o njoj ne treba razmišljati, budući da “od nas zavisi da li će biti doneta”.

  “Molim građane da poštujemo ove mere, ako ih poštujemo neće doći do 24-časovne zabrane kretanja. Ta mera znači spasavanje života ljudi, ako jedan život može da se spase ona je opravdana”, rekao je Vesić.

  On je naveo da “preko 90 posto građana poštuje sve mere” uvedene zbog epidemije koronavirusa, ali da “ima građana – četiri, pet, šest posto građana – koji ništa ne poštuju i koji se sprdaju” a zbog kojih se uvode rigoroznije mere.

  “Pojedini upravnici stambenih zgrada su tokom dezinfekcije stambenih zgrada govorili stanarima da su to ‘političke mere’. Da li su spremni da plaćaju sahrane tim ljudima koji izađu da se šetaju? Govorim o manjini koja se ponaša kao da se ništa ne dešava”, rekao je Vesić i dodao da mere koje se donose suzbijanje epidemije koronavirusa nisu političke.

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE