Vesić najavio: Prvo da kupimo AUTOBUSE, a onda kreće KAMPANJA - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Vesić najavio: Prvo da kupimo AUTOBUSE, a onda kreće KAMPANJA

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će se u cilju bolje naplate karata u javnom prevozu krenuti u kampanju tokom koje će se ljudima objašnjavati zašto je važno da kupuju karte i koliko to znači za kupovinu novih autobusa i bolji kvalitet prevoza.

  On je to izjavio posle primopredaje prvih osam od 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa turske kompanije „BMC“, a osim tih biće nabavljeno još 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije „Higer“ iz Kine tako da će, kako je rekao, do septembra na ulicama grada biti 244 nova autobusa.

  „Mi smo namerno hteli prvo da nabavimo autobuse, pa da onda krenemo u kampanju za kupovinu karata kako bi ljudi videli da su kupljeni novi autobusi“, rekao je on i poručio da svima treba da bude jasno da što se više plaćaju karte biće više novih autobusa.

  Kako je pojasnio, tokom kampanje ljudima će se objašnjavati zašto je važno da kupuju karte i koliko to znači za kupovinu novih autobusa i bolji kvalitet prevoza.

  „Osim toga, kontrola će se vršiti kontinuirano i apsolutno sam siguran da ćemo u narednom periodu imati mnogo bolje rezultate kada je u pitanju naplata prevoza. Rezultati su već bolji ove godine u odnosu na prošlu godinu, ali sam siguran da će biti još bolji“, rekao je Vesić.

  Naveo je da se iz gradskog budžeta godišnje daje 25 milijardi dinara za javni prevoz od čega se kroz karte naplati oko sedam milijardi što, dodao je, znači da se 18 milijardi dinara svih građana Beograda daje kao subvencije za javni prevoz.

  „To je nedopustivo. Nigde javni prevoz nije profitabilan, ni u Parizu, ni u Londonu, ni u Berlinu. Uvek se dodaje, ali nidge se ne dotira dve trećine i to je nešto što mora da se promeni ako hoćemo da imamo dobar javni prevoz“, dodao je Vesić.

  Izvor: B92/Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • mirjana

   vesicu prvo poseti palmu da ti objasni da je u jagodini besplatan prevoz vesicu uci se

  • Beograd

   Sve neki milioni, milijarde, subvencije...a gde je tu narod? Kada ćete shvatiti da narod ne živi dobro i da nema dovoljno sredstava da sebi priušti ono što mu je najpotrebnije? Umesto da narodu pomognete i povećate plate i penzije drastično vi se pozivate na milione i milijarde koje većina našeg naroda nema priliku da vidi i još pokušavate narodu da uzmete ono malo sredstava što imaju u svojim džepovima. Povećajte plate i penzije tako da se razlika stvarno oseti i tako da svaki građanin ima poseban dodatak za gradski prevoz od strane poslodavca za zaposlene, a opet od strane škole za učenike iliti od strane fakulteta za studente, pa tako i od strane države za penzionere i nezaposlene pa tek kada sve to realizujete osvrnite se na naplatu karata, a pre toga nikako ne! Pozdrav za upravu i skupštinu grada Beograda i poručujem im svima tamo da lepo pročitaju sve ovo što sam napisao i da stave prst na čelo. Pamet u glavu!

   • Душан Западни Сремац

    Пензионер од 1995.г. и инвалид без руке од 2003.г. са просечном пензијом изнад 25.000 дин , па иако је Вучић обећао да неће отимати од нас пензионера, поготово инвалида, већ 2014. г. је донео Закон и почео са смањењем пензија не питајући се како ће мо да живимо и преживимо ми самци инвалиди, и колико нас је доживело то отимање до 2018.г.

  • Zvezdan Kljajic

   I u Rumi je besplatan prevoz. Ali to nije tema. Slažem se da treba platiti prevoz. Za početak stavite kontrolore samo u nove autobuse. Svako ko hoće da se vozi novim autobusom će platiti kartu. Razmislite o potencijalu železničke pruge koje imate u Beogradu i okolini. Ja sam žitelj Barajeva, i voz do Vukovog spomenika je išao 35 min. To ne može da se poredi ni sa autom. Ako bi ste uveli vozove iz prigradakih zona kroz grad i dalje, rešili bi gradski prevoz i smanjenje automobila u gradu. Sada postoje pravci: Lazarevac Mladenovac Stara Pazova Pančevo Kupite kompozicije, napravite red vožnje na 20-30 min. Čarolija. Imam automobil, ali kada odem u gradove sa dobrom organizacijom prevoza, rado ih koristim.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE