Vesić: "Oko sokolovo" za tri sata zabeležio 152 nepropisna parkiranja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: “Oko sokolovo” za tri sata zabeležio 152 nepropisna parkiranja

  Sistem “Oko sokolovo” funkcioniše u takozvanom probnom režimu rada, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da od 10. avgusta počinje naplata kazni za bahato parkiranje.

  Vesić je za TV Pink rekao da su vozila Komunalne milicije snimila 152 nepropisno parkirana automobila u Beogradu, u periodu od pet do 8:30 sati.

  Sistem “Oko sokolovo” od jutros funkcioniše u probnom režimu rada.

  Pet automobila Komunalne milicije snima parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, rezervisanim mestima za osobe za invaliditetom, rekao je Vesić.

  Novi sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja nazvan “Oko sokolovo”, koji će obavljati specijalno opremljena vozila, i koji ima za cilj da zaustavi bahato parkiranje u Beogradu, predstavljen je juče.

  “Odabrali smo one ulice kojima ide gradski prevoz i gde je najveća koncentracija bahatog parkiranja. Danas je počelo postavljanje tabli na početku i na kraju svake ove ulice, kojima se ljudi upozoravaju da je počelo elektronska kontrola parkiranja”, rekao je Vesić na predstavljanju.

  Dodao je da je sve usklađeno sa Zakonom o zaštiti podataka i napomenuo da je saglasnost dao i zaštitnik građana. Prema njegovim rečima, jedna od prednosti sistema je da nema selektivnosti u kažnjavanju, jer snimci istog časa idu na server.

  Zamenik gradonačelnika je dodao i da je softver najnapredniji u svetu, da je napravljen u Srbiji i da je vlasništvo “Parking servisa” i Beograda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Branislav Božić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE