Vesić: Pregovori o partnerstvu sa Deltom prekinuti, idemo na koncesiju Sava centra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Pregovori o partnerstvu sa Deltom prekinuti, idemo na koncesiju Sava centra

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su prekinuti pregovori sa Delta holdingom o osnivanju zajedničke kompanije za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom i najavio da će se umesto javno-privatnog partnerstva (JPP) ići na koncesiju.

  Vesić je u Skupštini Beograda rekao da je jedina kompanija koja je dala ponudu da bude partner Gradu Beogradu u upravljanju i obnovi Sava centra bila Delta holding, ali da je ponuda ocenjena kao neprihvatljiva, jer je imala nedostataka.

  On je kazao da je sa Deltom bio otvoren pregovarački postupak koji je trajao nekoliko meseci, ali da nisu speli da se dogovore, te da je postupak potpuno obustavljen.

  Prema njegovim rečima, onda je doneta odluka da se umesto JPP traže ponude za koncesiju Sava centra, za čiju je rekonstrukciju potrebno između 25 i 30 miliona evra.

  Vesić je istakao da je to urađeno i sa beogradskim aerodromom “Nikola Tesla” i da je to bolje rešenje od JPP jer će Sava centar ostati u vlasništvu grada.

  Naveo je da će onaj čija ponuda za koncesiju bude prihvaćena rekonstruisati Sava centar, a potom ga nekoliko godina eksploatisati, da bi ga onda vratio Beogradu, ali nije naveo na koliko godina će biti ponuđena koncesija.

  “Verujemo da je taj model bolji, jer želimo da zadržimo Sava centar, to je naš najveći kongresni kapacitet”, kazao je Vesić, napominjući da Sava centar, samo zbog troškova grejanja i hlađenja, godišnje gubi milion evra.

  Zamenik gradonačelnika Beograda je izrazio nadu da će biti više koncesionih ponuda i pozvao i Delta holding da da ponudu za koncesiju, ističući da u upravi grada nemaju ništa protiv te kompanije.

  Šef Odbornike grupe Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Željko Ivanji rekao je da Sava centar godišnje izgubi četvrtinu budžeta Opštine Novi Beograd i da dugi niz godina za to preduzeće nema rešenja, ali da je ta stranka, na čijem čelu je predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, spremna da pomogne.

  “Za Sava centar, kao i za GSP treba imati viziju. Mi smo spremni da pomognemo, ali nemojte da dođete u stuaciju da kažete da ne možete da rešite problem”, kazao je on i istakao da problem Sava centra treba da se reši što pre.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE