Vest dana u regionu: Gigant preuzeo hrvatski Nanobit za 150 MILIONA USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vest dana u regionu: Gigant preuzeo hrvatski Nanobit za 150 MILIONA USD

  Hrvatska kompanija Nanobit postaje deo švedske Stillfront grupe, jedne od vodećih svetskih gejming kompanija u segmentu free-to-play.

  Transakcija će biti sprovedena u dve tranše, pri čemu će Stillfront najpre kupiti 78 odsto udela za 100 miliona dolara. Nakon dve godine Stillfront će kupiti ostatak udela u Nanobitu po ceni koja će ovisiti od kretanja dobiti pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) Nanobita u finansijskim godinama 2021. i 2022.

  Ukupan iznos koji će Stillfront platiti na kraju transakcije biće do 148 miliona dolara, prilagođeno za stanje gotovine, piše Privredni.hr.

  Stillfront je vodeća kompanija free-to-play koja okuplja 14 gejming studija širom sveta. Zapošljavaju više od 800 radnika, a glavna tržišta su SAD, Nemačka, Bliski istok i severna Afrika, kao i Francuska i Kanada.

  Sedište je u Stokholmu, a kompanijama akcije trguje se na Nasdaku. Njihov bogat portfolio igara karakterišu lojalni korisnici i igre koje su aktualne dugi niz godina.

  Nanobit niz godina među najbrže rastućim kompanijama

  Nanobit su pre 12 godina u Zagrebu osnovali Alan Sumina i Zoran Vučinić bez kapitala, bez kancelarije i samo sa dva računara. Danas je Nanobit sa svojim igrama prisutan u više od 150 zemalja sveta, zapošljava 125 visokoobrazovanih radnika i jedan je od najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca.

  Nanobitove igre ukupno su preuzete više od 145 miliona puta, a na mesečnom nivou ih igra više od 10 miliona aktivnih igrača sa svih kontinenata sveta. Najpopularnije igre su My Story, Hollywood Story i Tabou Stories.

  Izvor: Privredni.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE