Vesti iz komšiluka: Ima li šanse za dogovor MOL-a i Ine? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesti iz komšiluka: Ima li šanse za dogovor MOL-a i Ine?

  Šef mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi, rekao je da je MOL spreman da proda Hrvatskoj deonice Ine koje poseduje, ako hrvatska strana to želi.

  MOL u Ini drži 49,1%  deonica i najveći je pojedinačni akcionar, dok je u rukama hrvatske države 44,8 posto deonica Ine. Sukobi mađarske i hrvatske strane u Ini traju već godinama, a Vlada je pre nešto manje od dve godine najavila da je spremna da krene u projekt otkupa MOL-ovog udela u Ini.

  Hernadi se u razgovoru za mađarsku televiziju,  koji prenose hrvatski mediji, pohvalio i da je MOL od preuzimanja uspeo da sreže troškove Ine za čak 300 miliona eura, ili više od 2,2 milijarde kuna. Taj novac “nekome sada nedostaje”, ocenio je Hernadi.

  Čelni čovjek MOL-a požalio se i da, zbog poternice (EUN), koju je za njim raspisala Hrvatska, ne sme putovati izvan Mađarske.

  “Ne mogu da napustim Mađarsku, iako je mađarski sud odlučio da neće postupiti po najnovijoj hrvatskoj poternici. U takvoj situaciji, Mađarska ponovno treba pojedinim članicama EU-a da objasni zašto je došlo do te odluke”, kazao je Hernadi.

  Hernadi smatra i da je nije pravedno to što i dalje mora da objašnjava optužbe vezane za korupciju oko Ine, budući da su sve prethodne odluke sudova i arbitraže utvrdile da nije bilo ni kršenja ugovora ni mita.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE