Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mandarić: U Srbiju rado, ali neću da bacam pare

    Ako ste negde pročitali ovih dana da Milan Mandarić prodaje Šefild Venzdej i da ga kupuju austrijska glumica Sibil Daning i njen suprug Horst Lase, vest nije tačna. Američki biznismen srpskog porekla u razgovoru za „Blic” izjavio je da od toga nema ništa. On ostaje u svom direktorskom sedlu na „Hilsborou”.
     
    Mandarić već 13 godina ulaže u fudbal, a u engleskom klubu je od prošle godine. Mnogi su ga vezivali za povratak na ove prostore, pominjali su se  Hajduk i Rijeka, a mnogo puta se čulo o povratku srpskom fudbalu. On objašnjava zašto do toga za sada neće doći.
     
    „Nije u pitanju samo fudbal. Treba mnogo toga pre da se reši. Ima mnogo prostora za napredak. Sve polazi od fudbalske federacije. Mora da postoji neka stabilnost, da se daju određene klauzule potencijalnim investitorima. Drugo, nije rešen problem privatizacije klubova. To treba rešiti na jednoj bazi kako bi se investitori privukli i imali jak razlog da uđu. I moraju da ispune dva uslova, da vole fudbal i da su potkovani fudbalski biznismeni. U ovakvoj situaciji, malo ima ljudi koji bi došli i uspeli da organizuju klub kako treba a da pritom pridobiju navijače. Ne bih došao tek tako, bitno je ostaviti trag. Ne bih cenio sebe kada bih samo došao i bacio milione,“ kaže Mandarić.

     

     
    On je za Blic rekao da ima jake emocije i želje, ali ako ne cenite svoje, kako onda da cenite tuđe? „Naravno da bih voleo da se vratim. Ranije sam pomagao, Crvenoj zvezdi i još nekima, ali mora se napraviti ozbiljan plan u zemlji, a tu je glavni fudbalski savez. Treba imati jasan petogodišnji ili trogodišnji plan. Nadam se da će Zvezda, kao srpska institucija, ali i drugi klubovi, napredovati i ozdraviti. Sve je povezano, bez jakih klubova, nema jake lige, ni reprezentacije, “ kaže vlasnik Šefild Vendsdeja za beogradski Blic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE