Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ikea: Samo jedna robna kuća u Beogradu do 2015.

    Najavljeno ulaganje švedske Ikee u gradnju pet robnih kuća u Srbiji svešće se do 2015. godine na samo jedan objekat.

    Kako stoji u pismu koje su predstavnici ove kompanije 19. marta poslali svim poslovnim partnerima, a u koje je Blic imao uvid, po novom planu Ikea će do kraja sledeće godine izgraditi po jednu robnu kuću u Beogradu i Zagrebu, a ostale planove u regionu zamrzava do daljeg.

    „Zasad će se graditi robna kuća kod kvantaške pijace na Novom Beogradu, jer je Ikea već kupila prostor. Gradnja bi počela na jesen, kada se očekuje da će svi papiri biti gotovi. Međutim, ostali objekti po Srbiji će morati da sačekaju 2015. jer švedska kompanija nije zadovoljna uslovima na tržištu u Hrvatskoj i Srbiji“, kaže dobro obavešten izvor Blica, i dodaje da i Hrvati do 2015. mogu da računaju samo na izgradnju robne kuće u blizini Zagreba.
     
    Iako predstavnici ove kompanije tvrde da su investicije samo odložene, izvor Blica ističe da je veliko pitanje da li će se dovesti do kraja.

    „Ikea će ponovo raditi procene tržišta za 2015. godinu, pre nego što definitivno odluči da li će da realizuje izgradnju i ostalih objekata. To praktično znači da ako tada procene da se ulaganje ne isplati, od ostalih projekata neće biti ništa“, navodi on.

    Milena Vujičić, portparol Ikee u Srbiji, kaže da da su investicije samo odložene, a da će ta kompanija kod nas izgraditi svih pet planiranih robnih kuća.

    „Planiramo otvaranje dve robne kuće u Beogradu i po jednu u Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji. Trenutno odlažemo projekat tržnog centra u Beogradu kako bismo ubrzali otvaranje prve robne kuće. Od gradskih i državnih vlasti smo dobili uverenje da će sve administrativne procedure biti završene efikasno kako bismo gradnju započeli od jeseni ove godine, a objekat otvorili krajem sledeće“, kaže Vujičić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE