Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Watson“ kupio „Actavis Grupu“ za 4,25 mlrd USD

    Američka kompanija „Watson Pharmaceuticals“ saopštila je da je okončala pripajanje „Actavis Grupe“ za 4,25 mlrd USD.

    „Watson Pharmaceuticals“ je objavio da će usvojiti nov globalni naziv- „Actavis“, koji će početi da koristi od 2013. godine. Kompanija je navela da će pokrenuti višegodišnju kampanju rebrendiranja svojih fabrika, poslovanja i komercijalnog prisustva, kao i da će preći na trgovanje na Njujorškoj berzi pod novim simbolom od 2013.

    – Ovim pripajanjem je stvorena treća najveća kombinovana generička farmaceutska kompanija na svetu, sa prihodima za koje se predviđa da će premašiti 8 mlrd USD u 2012. godini – ističe se u saopštenju „Watson“-a, i dodaje da će godišnje uštede te kompanije posle pripajanja „Actavis“-a biti 300 mil USD u naredne tri godine.

    U sastavu „Actavis Grupe“ posluje i leskovačka farmaceutska kompanija „Zdravlje-Actavis“.

    „Watson“ je preuzimanje „Actavis“-a finansirao zajmom u iznosu od 1,8 mlrd USD i izdavanjem garantovanih neobezbeđenih obveznica u vrednosti od 3,9 mlrd USD.

    – Danas smo spojili dve moćne, profitabilne i brzo rastuće kompanije u jednu izuzetnu globalnu kompaniju. Kao rezultat ubrzanog integracionog planiranja, istovremeno ćemo početi da ostvarujemo najveću moguću korist iz neverovatne finansijske i komercijalne vrednosti ove kombinacije – rekao je predsednik i generalni direktor „Watson“-a Pol Bisaro.

    „Watson“ posluje u više od 60 zemalja i zauzima 10 vodećih pozicija na preko 33 tržišta, a posle pripajanja „Actavis“-a će približno 40% svojih prihoda ostvarivati van SAD-a. Globalno i američko sedište kompanije je u Parsipaniju u Nju Džersiju, a međunarodno sedište u Cugu u Švajcarskoj.

    U sastavu „Actavis“-a u Srbiji su, osim leskovačkog „Zdravlja“, i „Actavis d.o.o.“ (Beograd) – predstavništvo „Actavis“-a za Srbiju i Crnu Goru, kao i veletrgovina „Zdravlje Trade“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE