Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljajić: Lidl i Ikea dolaze u Srbiju

    Ministar spoljne, unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da svoje objekteke u Srbiji otvore veliki tgovinski, nemački Lidl i svedska Ikea.

    „Izvesno je da bi ‘Lidl’ mogao u naredne dve godine da otvori 15 maloprodajnih objekata od 2.000 kvadratnih metara u 15 gradova. Očekujem i da ‘Ikea’ otvori prvi veći maloprodajni objekat do kraja sledeće godine. Najvažnije je da ne bude birokratskih prepreka na tom putu“, kazao je Ljajić za izdanje „Večernjih novosti“ od srede.

    Ljajić je rekao da država mora da pomogne privrednicima koji imaju proizvode za izvoz i da je obaveza Srbije i da nađe nova tržišta, jer je opala tražnja u zemljama EU.

    „Cilj je da se širimo na Rusku Federaciju, Bliski istok, Aziju. Bio sam u Iraku gde postoje neslućene mogućnosti za našu građevinsku operativu, ugovaramo poslove sa Emiratima, zainteresovani smo za Katar, Libiju“, kazao je Ljajić.

    Ljajić je ocenio da Vlada dobro funkcioniše u da su svi „šumovi“ do sada bili sitni i bez većih posledica.

    „Činjenica je da je u Vladi mnogo različitih stranaka koje su godinama bile na suprotnim pozicijama. Tek nas očekuju krupni izazovi oko kosovskog procesa, ekonomskog oporavka, evropskih integracija i u borbi protiv korupcije. Nije isključeno da stranke vlasti u budućnosti imaju i različite stavove. Za sada sve funkcioniše kako treba“, ocenio je Ljajić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE