Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko nam je sve obećavao Ikeu?

    Da je švedska ’Ikea’ u Srbiji otvorila bar jedan objekat svaki put kada je neko iz vlasti to najavio, do sada bi kod nas poslovao čitav lanac njihovih robnih kuća.

    Od kako je prvi put pomenut plan o investiranju „Ikee“ u Srbiju, u jesen 2007, ministri su se utrkivali da što pompeznije najave njihov dolazak, a toj grupi se nedavno priključio i Aleksandar Vučić, koji je najavio da će „Ikea“ prvu radnju u Srbiji otvoriti u aprilu 2014. godine.

    Mirko Cvetković, premijer – 2008. godine

    „Ikea“ uskoro dolazi i zainteresovana je da uloži u proizvodnju u našoj zemlji oko 1,1 milijardu evra, što bi omogućilo otvaranje 9.000 novih radnih mesta. Lično ću voditi pregovore sa predstavnicima „Ikee“ zbog značaja i visine te investicije. Vlada je spremna da „Ikei“ kao i svakom stranom investitoru obezbedi subvencije za ulaganje u proizvodnju.

    Slobodan Milosavljević, ministar trgovine – 2008. godine

    „Ikea će doći 2009. godine“, najavio je on. Međutim, kasnije je promenio izjavu u „švedska kompanija ‘Ikea’ nije odustala od namere da u Srbiji gradi tržni centar u vrednosti od 800 miliona evra i to je deo njenog petogodišnjeg plana od 2010. do 2015. godine“.

    Mlađan Dinkić, ministar ekonomije – 2008. godine

    Mogu samo da obećam dolazak švedske kompanije „Ikea“. Moraće mnogo više da se radi i da budemo organizovaniji i efikasniji da bi životni standard u Srbiji bio veći. U tome će nam pomoći privlačenje novih velikih stranih investicija poput „Fijatove“.

    Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda – 2009. godine

    „Ako sve bude išlo kako treba, a ceo grad je upregnut da se to desi, imamo šanse da sledeće godine napravimo prvu ‘Ikeu’ u Srbiji“. I on je mislio na 2010.

    Božidar Đelić, potpredsednik Vlade – 2010. godine

    „Švedska kompanija „Ikea“ bi naredne godine mogla da otvori svoj prvi trgovinski centar u Beogradu. Razmatran je status investicija „Ikee“ i može se reći da taj projekat ide u dobrom pravcu. Ipak, očekuju nas teški pregovori“.

    Boris Tadić, predsednik Srbije – 2012. godine

    „Ikea“ planira da otvori pet robnih kuća u Srbiji, a prva će biti otvorena krajem 2013. godine. To je još jedna dobit kandidature za EU, a Srbija će se dolaskom te komapnije naći na strateškoj mapi proizvođača nameštaja u Evropi, rekao predsednik Srbije Boris Tadić.

    Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija – 2012. godina

    Očekujem i da „Ikea“ otvori prvi veći maloprodajni objekat do kraja sledeće godine. Najvažnije je da ne bude birokratskih prepreka na tom putu.

    Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade – 2013. godina

    Srbiji u aprilu 2014. godine. Ukoliko Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, biće još velikih stranih investicija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE