Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi neće Železaru

    Ministar Mlađan Dinkić najavio je da će sutra objaviti plan B za Železaru Smederevo, jer ruski Uralvagonzavod nije dostavio ponudu za tu kompaniju.

    Dinkić je novinarima rekao da će o daljoj sudbini Železare sutra raspravljati državni vrh.

    On je dodao da neće biti produžen tender za traženje strateškog partnera Železare, koji danas ističe.

    Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče rekao da će državni vrh razmotriti planove za Železaru Smederevo. Dačić je na konferenciji za novinare rekao da "više nema vremena za čekanje" i da država ima "obavezu da se napravi analiza šta sve imamo kao mogućnosti, koje su alterantive za održivu situaciju u Železari".

    Dva reprezentativna sindikata Železare Smederevo sutra počinju protest zbog toga što Vlada Srbije nije našla rešenje za to preduzeće i, ukoliko ga hitno ne ponudi, tražiće i smenjivanje ministra finansija Mlađana Dinkića.

    "Naš protest imaće različit intenzitet zavisno od reagovanja Vlade", rekao je agenciji Beta predsednik industrijskog granskog sindikata Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Dragoljub Simić.

    Tender je objavljen 8. oktobra 2012. godine, a prvi rok za podnošenje ponuda bio je 26. decembar.

    Prethodni put kada je, 18. aprila prošle godine, raspisan tender za prodaju Železare, ni jedna od tri kompanije koje su se prijavile nije dostavila ponudu. To su bili "United Plzen" sa sedištem u Luksemburgu, "Doneck Steel Group" iz Ukrajine i "Ural Mining and Metalurgical Company" iz Rusije.

    Železara "Smederevo" je od januara 2012. u vlasništvu države Srbije jer ju je dotadašnji vlasnik, američki US Steel, prodao za jedan dolar pošto je imala gubitke.

    Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata ASNS je najavila da će u petak, 1. marta, organizovati protest radnika Železare, ako do tada Vlada Srbije ne obezbedi pokretanje proizvodnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE