Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova investicija u Srbiji? Ma, to su sigurno oni šeici

    Poljoprivredni kombinati, banka, nova fabrika poluprovodnih čipova, kupovina Jat tehnike, mogući ulazak u Crvenu zvezdu, sve ovo najavljeno je proteklih meseci kada su u pitanju investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Što od šeika Muhamed bin Zajed al Nahjana, što od njegovog rođenog brata šeika Tahnina.

    Ali, kao što je u duhu srpskog naroda, ili više srpskih političara, medija i slično, sada svaka moguća investicija, koja može da zadesi Srbiju u skorije vreme, dolazi, naravno sa Istoka. Sada se najavljuje da će „biznismeni iz Emirata“ u Čačku praviti teren za polo.

    Upravo to najavio je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić. „Ekskluzivno mogu da saopštim da predstavnici UAE žele da naprave veliki polo klub u Srbiji i predložili su da je najidealnija lokacija hipodrom u Čačku. Ti tereni bi bili među najmodernijima u Evropi. Tu bi bili izgrađeni veliki hoteli, a mi smo dali svu potrebnu dokumentaciju,“ kaže Ilić, a prenosi Blic.

    Potrebu Srbije za polo terenom ne treba dodatno objašnjavati, jer je Srbija nadaleko poznata kao „poštovalac ove drevne igre na konjima“, ali za sve je kriv ustvari interes investitora.

    Veljko Negovanović iz SPS-a kaže da će ljudi iz UAE uložiti novac u ono u čemu vide svoj interes. „Ma koliko ljudima ideja o polo terenima izgleda nesvakidašnje, investitori verovatno imaju svoju računicu u tome.“

    U računicu koju bi imali arapski investitori ne treba ulaziti, jer oni ne bi bili tu gde jesu da ne gledaju svoj interes.

    Takođe, Novosti danas pišu da je za kupovinu hotela koji se nalazi na spisku imovine Jugobanke, čiju je prodaju juče najavila Agencija za osiguranje depozita, zainteresovan, pogodite ko? Niko drugi do Muhamed bin Zajed al Nehjan iz Emirata, koji je nedavno boravio na Kopaoniku.

    Međutim, kako pišu ništa manje interesantan nije ni poslovni prostor u centru Beograda koji Jugobanka poseduje, jer po ovoj računici proizlazi da bi investitor mogao do njega da dođe za svega 1.755 evra po kvadratu.

    Opet računica. Koju će investitori iz Emirata svakako iskoristiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE