Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jat i Etihad potpisali ugovor o zajedničkoj prodaji karata

    Državne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su danas u Beogradu ugovor o zajedničkoj prodaji karata za svoje letove ("kod šer").

    Predsedinik Etihad ervejza Džejms Hogan i generalni direktor Jata Vladimir Ognjenović ocenili su na zajedničkoj konferenciji za novinare da je taj ugovor prvi, veoma značajan korak u saradnji dve aviokompanije.

    Ognjenović je istakao da će saradnja sa Etihadom doprineti da se prihod Jata poveća, ali je dodao da i dalje ostaje na snazi plan Vlade Srbije za oporavak Jata i nabavku novih aviona. On je kazao da će sledeći koraci u saradnji, ako ih bude, biti u obostranom interesu obe kompanija.

    Hogan je dodao da će se o mogućim sledećim koracima saradnje Etihad izjasniti pošto prouči poslovanje Jata.

    Današnji sporazum omogućiće Jatu da postavi svoj kod "JU" na let Abu Dabi-Beograd koji će Etihad uvesti 15. juna, i na letove za još 21 destinaciju u saobraćajnoj mreži kompanije iz UAE. Etihad Airways će istovremeno moći da postavi svoj kod "EY" na 23 evropska leta Jata.

    Ognjanović je kazao da će sporazum omogućiti Jatovim putnicima da preko Etihada lete jeftinije do Australije i Bliskog istoka, a narednih sedmica će sa Air Berlinom, partnerskom kompanijom Etihada, moći da lete i za Severnu Ameriku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE