Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li ste vi taj kreativac?

    Profesor Ojvind Martinsen mnogima je svojom nedavnom studijom pomogao da konačno otkriju da li su kreativci ili ne.

    Pre nego što odustanete od advokatske karijere i posvetite se svom romanu ili muziciranju, razmislite o sledećih sedam stavki koje će vam potvrditi (a, možda i ne) da ste kreativni i da je bavljenje kreativnim poslovima vaš put.

    Kreativni ste ako:

    Imate aktivnu maštu. Profesor Martinsen kaže da ste kretaivni ako se „njišete između maštarenja i relanosti, ako volite da se igrate, volite da eksperimentišete, ili kada radite utonete u posao da se isključite“. Recimo, toliko vas to što radite obuzme da zaboravite da jedete i ne znate ni koliko je sati.

    Željni ste originalnih ideja. Teško se uklapate u pravila i sisteme. S mukom ih pratite jer ste željni novih originalnih ideja.

    Veoma ste motivisani. Studija Martinsena je pokazala da kreativci imaju jaku želju da uspeju. Istu želju imaju i oni koji nisu kreativni, ali najviše motivisani za uspeh su dizajneri, umetnici i studenti kreativnih studija.

    Ambiciozni ste. Umetnici su pokazali želju da njihov rad bude poznat i priznat. Umetnici žele slavu pogotovo kada su mlađi. Ako ste kreativac, sigurno ste i ambiciozni (iako možda javno ne priznajete).

    Flekisbilni ste. Polupraznu čašu možete bez problema da preinačite u polupunu.

    Emotivno ste „otvoreni“. Svaki kreativac je sklon neurotičnim stanjima. To je zato što se saoseća sa svetom oko sebe, brinu ga problemi zajednice i pojedinaca. (Nije retko da jednostavno voli da brine).

    Umete da budete davež. Profesor Martinsen tvrdi da je Stiv Džobs dizajnirao sjajne stvari, ali da baš i nije bilo zabavno sa njim raditi. Ova studija je dokazala da kreativni ljudi imaju problema u komunikaciji, kritični su i ne tako prijateljski nastrojeni.

    Po psiholozima vaša ličnost je formirana između 25 i 30 godina. Ako ste kreativac, već u ovom dobu bi to trebalo da vam bude jasno i trebalo bi u sebi da prepoznate navedene stavke. Možda ne od prve do poslednje, ali većinu da.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE