Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski IT sektor kao inovacioni centar Evrope

    Američke kompanije dobile su informacije koje bacaju novo svetlo na Srbiju kao investicionu destinaciju, izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji nakon konferencije 'Ja verujem u Srbiju'.

    Pred više od 70 američkih kompanija iz oblasti informacionih tehnologija Ivica Dačić, premijer Srbije, Majkl Kirbi, ambasador SAD u Beogradu, predstavnici AmCham Srbija, kao i američkih i srpskih IT kompanija koje posluju na našem tržištu ukazali su na prednosti i potencijale ulaganja u Srbiji na konferenciji koja je održana u okviru srpsko-američke IT misije, u organizaciji AmCham.

    „Već sutra moramo nastaviti da radimo dalje i da komuniciramo sa ljudima koji su pokazali interesovanje, a nakon toga i da ih pozovemo da dođu u Srbiju i da vide sve ono o čemu smo danas ovde pričali. Naš zadatak je da preduzmemo sledeće korake ka ljudima koje smo sreli tokom čitavog boravka u SAD. Ako mi uradimo svoj deo posla i nastavimo da stvaramo sve bolje poslovno okruženje u Srbiji, insistirajući na političkoj stabilnosti i otvorenosti ove Vlade za strane investicije, nema sumnje da će naš IT sektor postati inovacioni centar Evrope“ izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji neposredno nakon konferencije.

    Konferencija je organizovana sa ciljem promocije Srbije kao atraktivne investicione destinacije i namenjena je kompanijama koje posluju u Silicijumskoj dolini, srcu svetske IT industrije. Potencijale i svoja iskustva u poslovanju predstavili su i predstavnici američkih kompanija koje su investirale na srpskom tržištu – Marija Živanović-Smith, predstavnik kompanije NCR i Steve Jillings, predsednik izvršnog odbora kompanije Telesign.

    Konferenciju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji, a u sklopu srpsko-američke IT misije tokom koje delegacija Vlade Srbije, ambasade SAD i privrednika – predstavnika najvećih IT kompanija u Srbiji, predvođena premijerom Dačićem i američkim ambasadorom Kirbijem, ima sastanke sa rukovodećim ljudima IT giganata među kojima su Microsoft, Intel, HP, Oracle, Cisco, EMC, PayPal, Google, Apple i IBM.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE