Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU povela istragu protiv Apple-a zbog antikonkurentske prakse

    Evropska komisija je pokrenula istragu protiv američke kompanije Apple zbog primene antikonkurentske taktike prilikom prodaje ajfona i tehničkih ograničenja zarad izbacivanja rivalskih kompanija sa evropskog tržišta, piše danas britanski list Financial Times.

    Na osnovu upitnika koji je prošle nedelje poslat na adrese nekoliko evropskih mobilnih operatera, Komisija će se fokusirati na uslove distribucije koji bi mogli da favoziruju Apple obezbeđujući da nijedan rival ne osigura bolji prodajni ugovor, piše Financial Times, a prenosi Reuters.

    Na vest o pokretanju istrage, američki tehnološki gigant Apple je odgovorio da su njegovi ugovori u skladu sa evropskim zakonima. Ova istraga je pokrenuta nakon pritužbi privatnih mobilnih operatora, a trenutno je u prvoj fazi.

    Pre pokretanja zvanične istrage, Komisija mora biti sigurna da Apple ima dominantnu poziciju na evropskom tržištu smartfona, što će možda biti teško dokazivo s obzirom na popularnost elektronskih uređaja Galaxy južnokorejske kompanije Samsung.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE